Forside » Oplevelser » Fyn

Fyn

Med AlsFærgen til Fyn

Få entré-rabatter til aktiviteter på Fyn m.m.

Odense

Odense er landets tredjestørste by og samtidig en af de ældste. Byen er første gang nævnt i år 998 i et dokument udstedt af den tyske Kejser Otto III. Omvendelsen til kristendommen prægede Odense i middelalderen, hvor der blev bygget en lang række klostre og kirker. Det gælder bl.a. Vor Frue Kirke og domkirken Sankt Knuds Kirke. I årenes løb voksede Odense. Fra 1654 og fire år frem var byen sågar Danmarks hovedstad.

Ikke langt fra domkirken blev H.C. Andersen født i 1805 som søn af en skomager. Odenseanerne er ikke uden grund stolte af deres bysbarn, der er en af verdens mest berømte digtere. Overalt i byen minder museer, skulpturer og kulturelle arrangementer de besøgende om den folkekære digter. Især en byvandring gennem Odense i H.C. Andersens fodspor er populær blandt turisterne. Vejen fører bl.a. forbi H.C. Andersens Hus, Børnekulturhuset Fyrtøjet og adskillige af byens 18 eventyrskulpturer.

Bonusinfo

*Vis din billet fra Færgen og få op til 30% entré-rabat – Rabatten er betinget af gyldig færgebillet, der max. er 7 dage gammel.

Carl Nielsen – GRATIS

I begyndelsen af juni fejrer Odense hvert år komponisten Carl Nielsen, der var født i Nørre Lyndelse syd for byen. Unge musikere fra hele verden kommer og dyster i en prestigefyldt musikkonkurrence i Odense Koncerthus. Der er gratis adgang.

Odense filmfestival

I slutningen af august finder en international festival med  kort- og  dokumentarfilm sted i Odense. I fem af byens biografer vises der film i fem dage. Der uddeles desuden priser i forskellige kategorier og afholdes workshops. www.filmfestival.dk

Turistinformation

Odense Turistbureau
Rådhuset
Odense C
www.visitodense.dk

Nordfyns Turistbureau
Adelgade 13
Bogense
www.visitnordfyn.dk

VisitFaaborg / Faaborg Turistbureau
Torvet 19
Faaborg
www.visitfaaborg.dk

Sydfyns Turistbureau
Centrumpladsen 4
Svendborg
www.visitsydfyn.dk

Hjemmesiden anvender cookies for at muliggøre billetbestilling, statistik og markedsføring. | Læs mere