Forside » Oplevelser » Fanø

Fanø

Med FanøFærgen til Fanø

Fanø – en perle i Vadehavet

Brede sandstrande og historiske byer med søfartstraditioner – på kun tolv minutter sejler den lille færge fra Esbjerg til Vadehavets ferieparadis Fanø. Øen er kendt for sin smukke natur, for Vadehavet og dets rige fugleliv, for sælerne, der holder til i havet rundt om øen. Og Fanø er også kendt for sit kulturliv og sine farverige fester.

Når gæster sejler til Fanø, bemærker de straks, at FanøFærgens  færger ikke kun er beregnet til turister. Mange “fanniker”,  som øboerne kalder sig, pendler til og fra arbejdet i  Esbjerg i bil, på cykel eller til fods. Også transporten af varer  til øen foregår med de små færger. Fanø er Danmarks  næstmindste kommune. Og man skal ikke lade sig narre  af den hyggelige, afslappede stemning. Det lille samfund  stiller høje krav til sig selv og forsøger bl.a. altid at være på forkant med den teknologiske udvikling.

Biler og cykler kan nemt tages med på færgen til Fanø.  Færgerne sejler dagligt fra Esbjerg og Fanø hvert 20. minut mellem kl. 6.30 og 21.00.

Med sine 56 km2 er Fanø en ganske lille ø. Men netop på grund af sin størrelse er den også utrolig charmerende. De brede strande og Vadehavets varierede natur tiltrækker hvert år tusindvis af turister. Størstedelen af øens 3.200 indbyggere bor i de små historiske søfartsbyer Nordby og Sønderho.

Fanø og skibsbyggeriet

Der er en grund til, at byerne Nordby og Sønderho er smukke. Engang var Fanø meget mere end et populært feriested. I slutningen af det 18. årh. oplevede øen et opsving, der er helt enestående i Danmarkshistorien.

Den såkaldte Sølvalder begyndte i 1742, da øboerne købte sig fri af Kong Christian VI og dermed fik ret til at drive fri handel og udøve skibsbyggeri. Efter mange års hårdt arbejde havde det lille øsamfund i slutningen af det 19. årh. opbygget en handelsflåde, der var landets andenstørste efter flåden i København. I Sønderho blev det sidste skib bygget i 1877, mens skibsbyggeriets æra for Nordbys vedkommende sluttede i 1896.

I Sønderho og Nordby tilbydes med jævne mellemrum byvandringer. På de guidede ture kan gæsterne dykke ned i storhedstiden for Fanøs søfart.

Turistinformation

Fanø Turistbureau
Skolevej 5 Nordby
6720 Fanø

www.visitfanoe.dk

Hjemmesiden anvender cookies for at muliggøre billetbestilling, statistik og markedsføring. | Læs mere