Forside » Oplevelser » Als

Als

Med AlsFærgen til Als

Als og historien

Sønderborg emmer af liv og charme. På grund af byens beliggenhed ved Alssund og Flensborg Fjord er bybilledet præget af vand. Store dele af Sønderborg ligger på Als, mens byens vestlige del ligger på den modsatte side af Alssund. En af de mest kendte områder i Sønderborg er Dybbøl, hvor slaget ved Dybbøl Mølle fandt sted i 1864. På trods af de skader, som krigen førte med sig, er Sønderborgsgamle bydel værd at se. Især mellem rådhuset og Sønderborg Slot ligger en række smukke huse bygget i jugendstil.

I dag er Sønderborg først og fremmest præget af de mange danske og tyske studerende, der læser ved Syddansk Universitet. Universitetets samarbejde med Flensborgs universitet har været med til at styrke Sønderborgs position som universitetsby.

Bonusinfo

Margueritruten

Margueritruten er en særligt afmærket turistrute, der går igennem de smukkeste egne i landet. Ruten er 3.500 km lang og fører forbi mere end 200 af Danmarks største attraktioner og over 1000 større eller mindre seværdigheder. Ruten er afmærket med brune skilte med en hvid og gul marguerit.

Turistinformation

Sønderborg Turistbureau
Rådhustorvet 7
Sønderborg
www.visitsonderborg.com

Hjemmesiden anvender cookies for at muliggøre billetbestilling, statistik og markedsføring. | Læs mere