Forside » Fragt med Færgen » Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger

Sikring af last (gælder alle Færgens ruter)

Køretøjet skal have surringsbeslag for fastgørelse til skibet. Godset skal være tilstrækkelig surret og sikret for at modstå de påvirkninger, som måtte forekomme under søtransporten. Transportører/chauffører er ansvarlige for, at lasten er forsvarligt surret og sikret på eget køretøj. Overstyrmanden har det afgørende ord vedrørende lastesikring/surringer, eller om lasten evt. skal afvises. Der må ikke dryppe væsker fra køretøjerne.

Oliefyr m.m.  (gælder alle Færgens ruter)

På grund af luftforurening og sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at have oliefyr, dieselmotorer m.m. kørende på vogndækket under sejlads.

Førerløse personbiler (gælder alle Færgens ruter)

Rederiet tilbyder på ruterne KØGE-RØNNE, SPODSBJERG-TÅRS, BØJDEN-FYNSHAV og KALUNDBORG-SAMSØ, at medtage personbiler uden fører.

Der skal altid foretages reservation til bilen, da der er begrænset antal pladser.
Biler, der ikke overholder lovens  krav kan ikke medtages som førerløse biler, men skal i stedet medtages på trailer. Det vil sige at havarerede personbiler, der også kan være i en uhygiejnisk tilstand, skal medtages på trailer.
Den førerløse bil skal altid være sikkerheds- og udstyrsmæssigt lovlig til kørsel på offentlig vej.

Nærmere oplysninger, priser og billetbestilling fås ved henvendelse til Godsafdelingen.

Regler for aflevering og afhentning

Aflevering og afhentning af bilen skal i nogle havne ske på bestemte tidspunkter.

Rønne

  • Tidspunkt for aflevering sker efter aftale med Godsafdelingen. Bilen skal være afhentet samme dag den ankommer til Rønne og indenfor servicecentrets åbningstid

Køge

  • Tidspunkt for aflevering sker efter aftale med Godsafdelingen. Bilen afhentes senest dagen efter ankomst til Køge og indenfor servicecentrets åbningstid

Kalundborg og Ballen

  • Tidspunkt for aflevering og afhentning sker efter aftale med Godsafdelingen. Retningslinjer fås ved bestilling.

Spodsbjerg, Tårs, Bøjden og Fynshav

  • Aflevering og afhentning sker i forbindelse med færgeafgang/ankomst. Kunde håndterer selv bilen om bord på og af færgen igen.

BornholmerFærgen

Åbningstider generelt på Køge havn

For både afsætning og afhentning af trailere og førerløse køretøjer gælder, at der ikke er adgang til BornholmerFærgens Terminal og trailerplads i tidsrummet fra kl. 01.00-04.00, alle dage hele året.

Afsætning af trailere i Køge

På hverdage må trailere placeres på trailerpladsen for afsendelse på førstkommende afgang. Det er ikke tilladt at placere trailere på pladsen, der ikke er booket til førstkommende afgang. Trailere der bliver placeret på trailerpladsen, som ikke er booket til førstkommende afgang, vil blive fjernet og placeret på nærmeste ledige offentlige parkeringsplads.

Til weekendens afgange må trailere placeres på trailerpladsen fra og med fredag.

Til afgange på helligdage må trailere placeres på trailerpladsen fra og med sidste hverdag inden helligdagene.

Trailerpladsen i Køge har begrænset kapacitet. Derfor skal trailere, efter indkørsel på trailerpladsen i Køge, placeres til højre langs hallen i første ledige trailerbås.

Afhentning af trailere i Køge

Trailere der ankommer med færgen fra Rønne på hverdage skal afhentes fra trailerpladsen inden kl. 12.00. Trailere der ikke er afhentede på dette tidspunkt, vil blive fjernet og placeret på nærmeste ledige offentlige parkeringsplads.

Trailere der ankommer med færgen fra Rønne i weekender skal afhentes fra trailerpladsen inden mandag kl. 12.00. Trailere der ikke er afhentede på dette tidspunkt, vil blive fjernet og placeret på nærmeste ledige offentlige parkeringsplads.

Trailere der ankommer med færgen fra Rønne på helligdage skal afhentes førstkommende hverdag inden kl. 12.00. Trailere der ikke er afhentede på dette tidspunkt, vil blive fjernet og placeret på nærmeste ledige offentlige parkeringsplads.

SamsøFærgen, FanøFærgen, LangelandsFærgen og AlsFærgen

Erhvervsgods og pakker

Ved fragt af pakker skal du være opmærksom på, at de skal afleveres og afhentes i forbindelse med færgens afgang og ankomst. Du sørger selv for at pakkerne kommer om bord på færgen og af færgen igen.

Vær opmærksom på at Færgen har begrænset ansvar i forbindelse med fragt af pakker. Se Færgens Befordringsbestemmelser § 5.

Hjemmesiden anvender cookies for at muliggøre billetbestilling, statistik og markedsføring. | Læs mere